sâmbătă, 11 aprilie 2009

Ziarul "Ziarul" Mircea Dinescu - poet roman, politician bozgor

Mircea Dinescu, “poetul portofel”, cum l-a numit inspirat Cristian Tudor Popescu, s-a lansat din nou in politica. Alaturi de UDMR. La Targu Mures, Dinescu a anuntat ca va munci in campania electorala pentru sustinerea candidaturii ministrului Laszlo Borbely la primaria orasului. Anuntul a fost facut cu ocazia lansarii, la Targu Mures, la sediul fundatiei conduse de Borbely, a editiei ”n limba maghiara a cartii “Corigent la cele sfinte”.
Mircea Dinescu a anuntat, la sediul Fundatiei “Bernady Gyorgy” din Targu Mures, ca a venit in municipiu pentru a-si face publica optiunea de sustinere a candidaturii ministrului Laszlo Borbely la primaria orasului. “Vreau sa se stie ca il sprijin politic pe Loti”, a comunicat transant Mircea Dinescu. Acesta a informat asistenta ca Ion Iliescu l-a vizitat recent la mosia sa de la Cetate, lasand sa se inteleaga, din context, ca decizia sa de inregimentare in slujba UDMR ar fi primit “binecuvantarea” lui Ion Iliescu, vechiul sau tovaras din timpul “Revolutiei”.
Dinescu, portavocea autonomiei
Staff-ul de campanie electorala al filialei UDMR Mures a inceput, din aceasta saptamana, “Caravana de campanie a candidatilor UDMR”, si va vizita, pana la alegeri, peste 70 de localitati. “Ursul” caravanei va fi Mircea Dinescu, sustinatorul candidatului UDMR Laszlo Borbely. Caravana va fi condusa de liderul filialei, deputatul Atilla Kelemen, si de Edita Emoke Lokodi, candidatul UDMR la functia de presedinte al CJ Mures. Presedintele UDMR, Marko Bela, a afirmat ca “in cadrul campaniei electorale pentru locale, Uniunea va trebui sa isi exprime clar obiectivele: autonomia Tinutului Secuiesc si inca patru ani in guvern”. Dinescu a fost insotit la Targu Mures de sotia sa, Masa, al carei tata este dintr-o comuna din Mures si este etnic maghiar. Socrul lui Mircea Dinescu, Albert Kovacs, reprezinta “aripa maghiara” a clanului Dinescu. Poetul mai are insa si o proptea ruseasca in familie, care l-a lansat in politica mare.
Propteaua ruseasca a “poetului portofel”
In anii ‘80, Dinescu avea legaturi cu Ambasada URSS, mijlocite de soacra sa, Ludmila Loghinovskaia, cetateanca sovietica, si de Gogu Radulescu, membru CPEX, seful “Grupului Comana”. Loghinovskaia era o binecunoscuta agenta KGB, iar fiul ei - cumnatul lui Dinescu -, aflat in URSS, a desfasurat de asemenea “activitati de profil” impotriva Romaniei. Din acest motiv, Dinescu a fost supravegheat de Securitate, desi dupa terminarea liceului la Slobozia, Mircea Dinescu a facut armata la Securitate. Dupa stagiul la Secu, Dinescu a intrat direct la Academia “Stefan Gheorghiu”. Studiile au priit, deoarece din portar la Uniunea Scriitorilor, Dinescu a ajuns membru plin al Uniunii. Anii au trecut, Dinescu “s-a facut ca lucreaza” si acum a devenit multimilionar. Este membru al conducerii CNSAS, functie asimilata celei de secretar de stat, membru al Consiliului Editorial al ziarului “Cotidianul”, dar si patron de presa. Dinescu si-a intemeiat afaceri in domeniul media, fondand publicatiile pornografice Plai cu Boi si Aspirina saracului, aflate acum in fieful lui Dinu Patriciu, ca si Dilema Veche, a prietenului sau Andrei Plesu. Mircea Dinescu detinea 9 la suta din actiunile ziarului “Adevarul”, si 35% din grupul Satiricon, alaturi de Patriciu. Cand a fost chestionat in privinta incompatibilitatii ”ntre functia de membru al CNSAS si de membru al Consiliului Editorial al ziarului “Cotidianul”, Dinescu a replicat: “Ma doare in cur!”.
Baron prin frauda
Dinescu are insa afaceri si in agricultura, si nu numai, incepand constructia unui hotel in comuna doljeana Cetate, unde a cumparat o pescarie si a luat in arenda, pentru 49 de ani, un lac de 300 de hectare. Aici, Dinescu mai detine o ferma de pasari, dar si o productie proprie de vin. Si-a cumparat, de asemenea, trei parcele de teren la mare, intre Vama Veche si 2 Mai, planuind sa construiasca si aici o casa de vacanta si un hotel. Poetul carnatar se ocupa si cu productia de pastrama si carnati de gasca, urmand sa deschida cateva magazine pentru comercializarea lor. Dinescu a ajuns arendas al Academiei Romane, dupa ce, in 2002, institutia i-a cedat un titlu de proprietate pe 50 de hectare de vie in Galicea Mare. Podgoria a fost insa revendicata de mostenitorii lui Petru Durlanescu, terenul fiind nationalizat ilegal si folosit din 1949 de comunisti, prin IAS Giuberca. Via a ajuns Ð fraudulos - la Academia Romana si de aici la Dinescu. Devenit baron de Dolj, Dinescu a primit, dupa ani de procese, o somatie de la executorii judecatoresti ai familiei autenticului urmas al boierilor care detineau conacul-crama de la Galicea Mare, pe care il cumparase, tot fraudulos, in 2004, de la Agentia Domeniilor Statului. Urmasii fostilor proprietari au obtinut o decizie definitiva la ICCJ, prin care li s-a recunoscut dreptul de a reintra in posesia mosiei. Dinescu a refuzat insa sa se conformeze hotararii instantei supreme. Cu mare scandal, intr-un final, a cedat mosia proprietarilor de drept, nu insa inainte de a o devasta.
“Spatele” din lumea interlopa
Mircea Dinescu este in mare masura “creatia” unui infractor cunoscut, Stefan Radulescu, cel care l-a “consiliat” si sustinut constant vreme indelungata. Mircea Dinescu a obtinut de la Stefan Radulescu sume importante de bani, varsate partial fie fundatiei poetului, fie sub forma de foloase materiale, ca mobila, autoturisme (un BMW X5 ultimul tip, un microbuz). Averea lui Dinescu - care este multimilionar in euro - a fost consolidata prin legatura directa cu Stefan Radulescu. Acesta din urma, (controla SC Mobins SA, SC Transporturi Auto Astra SA, SC Somaco SA, SC Somaco Holding SA, SC Rotras International Holding SA) este urmarit penal in opt dosare pentru fraude de zeci de milioane de euro. Societatile inhatate prin actiuni de forta de Radulescu au fost vandute ilegal unor cetateni arabi, conectati la anturajul celebrului terorist Omar Hayssam.

Niciun comentariu: